arnika-kacso-edith
Ajánló rettegés, borzongás, rémület, könyv, irodalom, szvoren edina
Ez a borzongás magához láncol

A rémület és a borzongás olyan alapvető emberi érzelmek, amiket ösztöni szinten tudunk megélni. Bár általában a hátunk közepére sem kívánnánk egyiket sem, néha akár függővé is tudunk válni a rettegéstől. Kacsó Edith tévés szerkesztő egy ilyen élményről számol be.

Szerencsére – kivételesen – nem olvastam sokat Edina új könyvéről, Az ország legjobb hóhéráról, így alig tudtam valamit novelláiról. Azért fogalmaztam így, mert valószínű, hogy nem fogtam volna kézbe a kötetet, ha tudok róla. Mármint a jellemzések miatt. Mert pont úgy, ahogyan mások, is, néha azt gondolom, hogy annyi rossz vesz körül, annyi kellemetlenség zajlik körülöttünk, hogy a hátam közepének sem hiányzik még olvasni is ilyen típusú dolgokról...

A könyvet az Árnikában vásároltam, nyári szabadságom alatt kezdtem olvasni, mikor hirtelen egy kedves barátnőmmel volt randevúm és ajándék gyanánt elvittem neki a félig elolvasott kötetet. Egyrészt azért, mert az újonnan beszerzett könyvek közül ettől tudtam legkönnyebben megválni, másrészt, mert valamilyen belső sugallatra azt gondoltam, hogy épp neki való... Nade.
arnika-hoher-430x300

A könyvtől „megszabadultam" két egész napig. 48 óra alatt, 2880 perc alatt végig a fejemben volt. Hogy még milyen „szörnyűségeket" írhatott? Hogy milyen rám is jellemző helyzeteket mutathatott be? Hogy hányszor, hány elbeszélésben ismernék magamra, milyen rejtett gondolataim, vágyaim – melyeket még magam előtt is szégyellek – vannak papírra vetve? Hogy hány történetében érezhetem magam teljesen idegenként és mégis annyira ismerősként?

Hogy mikor érzem azt, hogy nem kapok levegőt, hogy rám zuhannak a falak, hogy a sötétség elnyel? Hogy hányadik oldalon nyomna le végérvényesen a „nemakarokélnilátnihallani" érzés, hogy rögtön utána hány percig bírnám, hogy ne lapozzak tovább, hogy mikor érezném azt, hogy „mindegymivancsaklegyenmárvége", vagy azt, hogy „csakvégenelegyensoha".

48 órát bírtam ki Szvoren Edina nélkül. Mikor már élesen éreztem, hogy vége, elrohantam a könyvesboltba és másodszor is megvásároltam a kötetet. Hazarohantam és kiolvastam. Egy ültömben. Sok cigaretta társaságában.

Az is lehet, hogy elajándékozom ezt is. Az is lehet, hogy több ideig is kibírom majd nélküle. De nem adnék magamnak többet egy hétnél. Utána rohanvást rohannék a boltba, hogy újra magaménak tudhassam Szvoren Edina könyvét.

Szvoren Edina: Az ország legjobb hóhéra

Kiadó: Magvető könyvkiadó, 2015

Oldalszám: 185

Kötés: kemény kötés

 

arnika-hoher-ajanlo

Szólj hozzá

Top 5 könyv

1
Omerta
Tompa Andrea
66,00 RON
Mennyiség:
2
A vége
Bartis Attila
72,00 RON
Mennyiség:
3
A nagyapaember
Panek Kati
89,00 RON
Mennyiség:
4
Homo Deus - A holnap rövid története
Yuval Noah Harari
75,00 RON
Mennyiség:

Top 5 gyerekkönyv

1
Egy ropi naplója 12. - Lépjünk le!
Jeff Kinney
39,00 RON
Mennyiség:
2
Autók, vonatok, hajók és repülők...
Clive Gifford
69,00 RON
Mennyiség:
3
A sirály a király?
Bosnyák Viktória
25,00 RON
Mennyiség:
4
Kippkopp és a többiek
Marék Veronika
39,00 RON
Mennyiség:
agymenok-3

Légy te is Agymenő!

Szórakozva fedezheted fel, hogy mi mindent tud a gyermeked! »

amerika-olyan

Hogy Amerika olyan?

Hamburger, sör, kóla, chips? Na, pont nem olyan!  »

gyerekkonyv-ok

Segíthetünk?

Nem találod a gyereked kedvenc meséskönyvét?   »

© 2013 Árnika Kft. | minden jog fenntartva

Készítette a Zebramedia