arnika-10majus-kikep
Könyv
Tíz könyv tavaszi fáradtság ellen

Az idei tavasz egy havas epizód után kánikulával rúgta ránk az ajtót – nem csoda, ha az ilyenkor jellegzetes fáradtság most még intenzívebb. De van nálunk ellenszer!

Az olvasás alapvetően is pihentető tevékenység, de most tíz olyan könyvet ajánlunk, amelyek vagy a történetükkel, vagy a bennük levő tanácsokkal, esetleg az üde receptjeikkel segítenek elűzni a nyakunkra telepedő punnyadást. Olvasd pihentre magad velük!

Eduardo Sacheri: Ilyen a boldogság

Azt mondják, hogy az érzelmekhez a legjobban a délen élők értenek, a latinos életfelfogás ezzel jár együtt. Eduardo Sacheri argentin író, aki valóban az érzelmek mestere. Könyvében egy olyan páros életét ismerjük meg, akiket a véletlen sodor össze, hogy kiderüljön, a fiatal lány tulajdonképpen a férfi lánya. Kettejük között lassanként törékeny bizalom alakul ki, és felfedezik egymás legbensőbb titkait is. Az Ilyen a boldogság két magányos, sebzett ember története, akik megtanulnak szeretni, és együtt néznek szembe a változással járó félelemmel és bizonytalansággal, miközben felfedezik a lemondásban és az önzetlenségben rejlő örömöt is.

book mockup majus01

Pajtim Statovci: Macskám, Jugoszlávia

Egy fiú Helsinkiben a 21. század elején, aki meleg internetes oldalakon keresi a partnereit, kígyót tart, és különös macskákkal ismerkedik. Egy albán muszlim nő 1980-ban Koszovóban, aki az álomesküvőjére készül. Ilyen felütéssel az ember egy igazán őrült történetre számít, de a koszovói születésű, alig huszonéves Statovci első regénye bővelkedik nappali és éjszakai rémálmokban, illetve szívszorítóan pontos és ítéletmentes képet nyújt arról, hogyan sodródnak a hazájukat elhagyók két ország között, hontalanul, és hogyan adaptálódnak a különböző nemzedékek új otthonukhoz.

book mockup majus02

Herczeg Szonja: Kis üdítő, kis krumpli

Már a borító és a cím párosa is egyből az olvasó fejébe vetíti egy sarki McDonald’s látképét – bár az egész könyv nem erről szól, van benne tinik hamburgere után takarító nyugdíjas, egy „barát” támadása után a hideg földben vacogó ember, de szemlélhetjük egy rothadó párkapcsolat két oldalát is. Átlagos emberek fiktív történetei kicsit sem átlagos, ám lehetséges befejezésekkel. Bármiféle egyezés a valósággal csak a véletlen műve lehet.

book mockup majus03

Robert Seethaler: Egy egész élet

Akinek tetszett John Williams Stonere, az Seethaler regényében sem fog csalatkozni, hiszen ez is a méltóságteljes magányban és elszigeteltségben töltött élet himnusza. Egy olyan emberről szól, aki egész életét az osztrák Alpokban éli le, ahova 4 éves korában, édesanyja halála után kerül. Szerelme tragédiába fullad, majd háborúba és a szovjet lágerekbe kerül. Nagyszerű, kifinomult regény, rávilágít életünk kisebb-nagyobb botlásaira és diadalaira, melyek azzá tesznek bennünket, akik vagyunk.

book mockup majus04

Elena Ferrante: Amikor elhagytak

A misztikumok és rejtélyek kedvelőinek egyből tetszeni fog ez a könyv, hiszen a szerzője tulajdonképpen ismeretlen, legalábbis a kiléte. Regényei mind óriási sikert aratnak, de a szerzőről annyit lehet tudni, hogy nápolyi. Az Amikor elhagytak főhősnője Olga, aki teljesen idilli családban él, két gyerekkel, amikor egy nap férje minden előzmény nélkül elhagyja. Innen igazi pokoljárás kezdődik számára, melyben önmaga ellenfelévé válik. Kíméletlenül szembesülnie kell egész korábbi életével, csak azután találhat vissza régi énjéhez, és teremthet új kapcsolatot. A történetből egy szerelem bukásának, egy párkapcsolat kiüresedésének megrendítő eseményei bontakoznak ki.

book mockup majus05

Sylvia Löhken: A személyiség ereje

Sylvia Löhken legújabb könyvének középpontjában az úgynevezett intro-, extro- és centrovertált személyiségek jellegzetes tulajdonságai és igényei, illetve az ezekhez kapcsolódó gyakori viselkedésmódok állnak. A szerző az egyes személyiségtipusok leírását az újabb tudományos kutatások tükrében, ugyanakkor a munka világából vett számos gyakorlati példa segítségével tárja olvasói elé. Egy igazi kommunikációs kézikönyv, gyakorlati útmutató az emberekhez.

book mockup majus06

Dr. Mark Hyman: Viszlát, kilók! Helló, zsír!

A legtöbb fogyni vágyó ember fejében a zsír valamilyen ősellenség, amit kerülni kell, mint ördög a szentelt vizet. Itt az idő, hogy eloszlassuk a tévhiteket és megállítsuk a zsírfóbiát! Indul a zsírdiéta az egészségesebb életért és karcsúbb testért! Dr. Mark Hyman amerikai orvos forradalmian új étrendjét hosszas tudományos kutatómunka alapján állította össze. Könyvében közérthetően mutatja be, hogy nem a zsírfogyasztástól hízunk el; sőt, minél több zsírt fogyasztunk, annál több zsírtól szabadulunk meg, és annál jobban érezük magunkat a bőrünkben.

book mockup majus07

Alexander Loyd: A Szeretetkód - Az akaraterőn túl

Te is úgy érzed, hogy lehetne jobb az életed? Tudtad, hogy a sikerrel, a sikeressé válással foglalkozó önsegítő módszerek csak az emberek nagyjából 3%-ánál járnak eredménnyel? Látsz-e annyi boldog és sikeres embert, mint ahányan az ezzel a témával kapcsolatos könyveket elolvasták? Valószínűleg te is rengeteg eljárást és technikát kipróbáltál már, hogy rendbe tedd az életed különböző területeit, hogy megvalósítsd az álmaid. A szerző olyan eszközöket ad a kezedbe, amelyeket az utóbbi 25 évben fejlesztett ki, majd alkalmazott eredményesen pszichológusként a praxisában. A Szeretetkód egy fantasztikus, forradalmi könyv, tele hasznos és értékes információkkal, valamint gyakorlati módszerekkel. Alapjaiban változtatja meg a szemléletmódod.

book mockup majus08

Bálint György: Minden héten szüret

Bálint gazda már számos újságcikkel, televíziós műsorral és szakkönyvvel lopta magát a szívünkbe. Utóbbiak közül az egyik legkeresettebb az először 1985-ben megjelent Minden héten szüret című munka, melynek negyedik, átdolgozott kiadását tartja kezében az olvasó. A képekkel gazdagon illusztrált kötetben 52 kerti növény portréja található. Az amatőr kertészek mellett, akik inkább a termesztéstecnikára kíváncsiak, a növények kultúrtörténete iránt érdeklődők is örömüket lelhetik a könyvben, hiszen a gyakorlati tanácsok mellett rengeteg érdekességet is találunk ebben a színes, a szerzőre jellemzően szerethető stílusban megírt kötetben.

book mockup majus09

Borbás Marcsi: A sűrűje - 100 szívmelengető recept

A manapság leginkább a Gasztroangyal című műsorában falatozó Borbás Marcsit valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen számos tévéműsorban láthattuk már a konyhában, vagy épp azon kívül mozgolódni. Könyve betekintés azokba az önfeledt pillanatokba, melyeket családtagjaival, barátaival tölt a konyhában vagy az asztal körül. Terveznek, kísérleteznek, kóstolnak, értékelnek. Visszarepülnek az időben vagy új recepteket próbálnak ki. Az évek során számtalan étel került közel a szívéhez. Az itt bemutatott száz recept a gasztronómiai utazásainak legjava - a sűrűje.

book mockup majus10

Szólj hozzá

Top 5 könyv

1
Omerta
Tompa Andrea
66,00 RON
Mennyiség:
2
A vége
Bartis Attila
72,00 RON
Mennyiség:
3
A nagyapaember
Panek Kati
89,00 RON
Mennyiség:
4
Homo Deus - A holnap rövid története
Yuval Noah Harari
75,00 RON
Mennyiség:

Top 5 gyerekkönyv

1
Egy ropi naplója 12. - Lépjünk le!
Jeff Kinney
39,00 RON
Mennyiség:
2
Autók, vonatok, hajók és repülők...
Clive Gifford
69,00 RON
Mennyiség:
3
A sirály a király?
Bosnyák Viktória
25,00 RON
Mennyiség:
4
Kippkopp és a többiek
Marék Veronika
39,00 RON
Mennyiség:
agymenok-3

Légy te is Agymenő!

Szórakozva fedezheted fel, hogy mi mindent tud a gyermeked! »

amerika-olyan

Hogy Amerika olyan?

Hamburger, sör, kóla, chips? Na, pont nem olyan!  »

gyerekkonyv-ok

Segíthetünk?

Nem találod a gyereked kedvenc meséskönyvét?   »

© 2013 Árnika Kft. | minden jog fenntartva

Készítette a Zebramedia