DSC 0764
Könyv nyár, kikapcsolódás, kalandok, szerelem, puncs generáció, izgalmak, nevetés
Öt plusz egy könyv, amivel indulhatsz kikapcsolódni

Nincs ötleted, hogy mit pakolj be a nyaralásra? Hát ezeket jó szorosan a napszemüveg és kalap mellé!

Az ismerősök most érkeznek vissza csokibarnán mindenféle mesés szigetekről, egy percet se keseregj, ha most jött el a te időd ezeket vidd magaddal legyen szó egzotikus nyaralásról, sátrazásról vagy egy kényelmes székről a kertvégében – kikapcsol, feltölt, szórakoztat – bármely választással egy másik világba csöppensz.

Gyönyörködtet az elfáradt idő

Egy örmény népmesében három alma esett le az égből, egy annak, aki látta, egy annak, aki elmesélte, egy pedig annak, aki meghallgatta. Az Égből hullott három alma Narine Abgarjan oroszul író örmény írónő szemet és lelket gyönyörködtető műve ebbe a beteljesülő hiedelembe vezeti be olvasóját.

DSC 0782
A regény egy idős pár mágikus szerelmén keresztül mutatja be a 20. századi örmény történelem pusztító évtizedeit. A kis hegyi falu lakói is megszenvedik a népirtás borzalmait, azonban a szerelem, a fájdalom, a bosszú és a megbocsájtás, a barátság és a viszály olyan erős összetartó erőt képez az ott lakók között, hogy azt csak az éhínség képes meggyengíteni.

Minden más ott, Ahol a folyami rákok énekelnek

Delia Owens regénye Észak-Karolina nem sűrűn lakott, mocsaras partvidékén játszódik az 1950-es - 60-as években. A történet központi szereplője a lápvidéken sorsára hagyott kislány, Kya Clark, aki hosszú idő alatt elszigeteltségében önellátásra rendezkedik be, s alig érintkezik a környékbeliekkel. De ahogy az mindenütt a világon lenni szokott, az első szerelem Kya életét is felforgatja. A közeli kisvárosban élő Tate megtanítja olvasni, és ő az, akivel a lány osztozni tud a természet és a költészet szeretetében is. De nem Tate az egyetlen, aki érdeklődik a különleges, magának való lány iránt.

DSC 0758

Egy rejtélyes gyilkosságot követően a helyi közösség felbolydul, és a gyanú hamarosan a mocsárban magányosan élő „lápi lányra" terelődik. Így válik több szálon is izgalmassá történet. Emellett azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a szerző biológus, így a fordulatokban gazdag krimi egyszerre a vadon és az emberi lélek lenyűgöző természetrajza.

Ne kacagj ennyire, mások is hallanak

Ha az az ember vagy, aki szeret jókat vidulni egy könnyvel a kezében, akkor ezt éppen neked írták. Mark Greenside magyar származású amerikai professzor, aki élete egy kevésbé jól kontrollált pontján vett magának egy házat Bretagne-ban.

DSC 0776

Kalandjait könnyed, humoros történetekben meséli el, érzékletesen bemutatva a francia emberek –amerikai szemmel– különös szokásait, életfelfogását. Feltárva, hogy nyelvi és kulturális különbségek miatt minden ügyintézés, de akár a bevásárlás, főzés, vendéglátás is milyen kihívásokkal jár.

Kávé, japán módra

Bár a kávéházi kultúra hazája leginkább Európa, az élményt, amit a kávézóba járás jelent, nem csak mi ismerjük teljese mértékkel. Tudnivaló, hogy kávézóban időt tölteni nem pusztán azt jelenti, hogy megiszunk egy feketét – erre bármilyen helyiségben található bármilyen csésze tökéletesen alkalmas lenne. A kávézás itt élmény, de főként társadalmi érintkezés, szocializáció, a kávé csupán egy eszköz, kapocs a fogyasztója és környezete között.

DSC 0756
Erre a gondolatra építkezik Tosikadzu Kavagucsi japán író is, mikor kisregényében életre hívja a Funiculi Funicula kávézót, annak egyedi és misztikus székével. Mert van itt egy olyan szék, melyre leülve és kikérve kávénkat azonnal elrepülhetünk a múltba vagy a jövőbe, hogy egy időutazás során kapjunk egy kortyot egy másik idősíkból. Négy történetet fűz össze mesteri módon könyvében a szerző, és bátran ajánlhatjuk, hogy foglaljanak helyet azon a széken, és kérjék ki kávéjukat az Árnika polcáról.

Gyilkos szeretettel New Yorkból

Mégis, mekkora az esélye annak, hogy valakinek igazán megtetszen egy festmény, azt megvegye, majd nem sokkal később a festő családjával együtt a szomszédjába költözzön. Márpedig Leo Hertzberg művészettörténész professzorral pontosan ezt történt, a kérdéses festő pedig Bill Wechsler. Ezzel a költözéssel megkezdődik művész és művészettörténész kapcsolata, melybe az Amit szerettem oldalain nyerhetünk betekintést.

DSC 0761
Leo Hertzberg és a Billel való kapcsolata tele van szerelemmel és barátsággal, veszteséggel és helytálással, erőszakkal, kétszínűséggel, gyilkossággal és szenvedéllyel. Rajtuk keresztül ismerhetjük meg a SoHo, New York híres művésznegyedének világát és az ismertségre mindennél jobban vágyó művészeket, akikről minél többet tudunk meg, annál inkább kérdésessé válhat bennünk az általánosan elfogadott pszichológiai és erkölcsi korlátok érvényessége.

Tanár úr, kérem...

Tinikor: az élet azon szakasza, amikor az ember mindenikibe beleszeret, mindenkivel le akarja élni az életét, és persze minden nap mással. Ugyanakkor az élet azon szakasza is, amikor az ember kapcsolatai még törékenyebbek, bánthatóbbak és kihasználhatóbbak. Mucha Dorka hőse is ilyen: éppen felnőtté váló nő, aki sodródik, nincsenek céljai, motivációi, nem tudja mihez kezdjen magával.

DSC 0753
Tulajdonképpen generációs regény, ami nagyon őszintén, friss és egyedi stílussal mutatja be a nagyvárosban egyetemistáskodó lány világát, akinek életébe belecsöppen egy jóképű tanár és a telefonszáma. Már csak kezdeni kéne ezzel valamit...

Szólj hozzá

Top 5 könyv

1
Omerta
Tompa Andrea
66,00 RON
Mennyiség:
2
A vége
Bartis Attila
72,00 RON
Mennyiség:
3
A nagyapaember
Panek Kati
89,00 RON
Mennyiség:
4
Homo Deus - A holnap rövid története
Yuval Noah Harari
75,00 RON
Mennyiség:

Top 5 gyerekkönyv

1
Egy ropi naplója 12. - Lépjünk le!
Jeff Kinney
39,00 RON
Mennyiség:
2
Autók, vonatok, hajók és repülők...
Clive Gifford
69,00 RON
Mennyiség:
3
Kippkopp és a többiek
Marék Veronika
39,00 RON
Mennyiség:
agymenok-3

Légy te is Agymenő!

Szórakozva fedezheted fel, hogy mi mindent tud a gyermeked! »

hinta-konyv-box

Ne hagyd ki!

Ezeket olvastátok tavaly. »

gyerekkonyv-ok

Segíthetünk?

Nem találod a gyereked kedvenc meséskönyvét?   »

© 2013 Árnika Kft. | minden jog fenntartva

Készítette a Zebramedia