arnika-ajanlo-2019-12-kikep
Könyv frei tamás, eli shafak, murakami haruki, leiner laura
Ajándék, akár saját magadnak is

Ha eddig nem volt ötleted, mivel lephetnéd meg szeretteidet, vagy éppen te magad mivel húzódj a takaró alá az ünnepi felfordulásból kiszakadva, kis csendet teremtve magad körül, akkor kukkants ide!

Karácsonyi válogatásunkban a kortárs irodalom több szegletébe is benézünk: az egészen könnyed, tiniregénytől a kalandregényen át a komoly, mai problémákat feszegető írásokig és a természetes gyógymódokig mindenféle jó lehet a fa alat.

Frei Tamás: Bábel

Annak, akit a jól összerakott elméletek hoznak lázba, szereti meglátni az összefüggéseket a világban zajló dolgok és mondjuk egy óriásplakáton megfogalmazott üzenet háttere mögött, ez a könyv hihetetlenül izgalmas lesz. Ahogyan azt már a Frei Tamás rajongók megszokhatták, történetei fordulatosak, izgalmasak, akciódúsak.

A terrorizmust a drótkerítés sem képes megállítani. A modernkori népvándorlás bábeli zűrzavarában minden lehetséges! André Calvi, Frei Tamás eddigi négy sikerkönyvének a főszereplője mindig azt mondta: a végén a rosszak győznek. Marco Boretti, az új főhős szerint viszont a gátlástalan okosak! Marco Boretti, az édesanyja révén magyar származású firenzei régész aligha hitte, hogy szakmája az európai migránsválság kellős közepén kulcsszerephez juttatja egy olyan szövevényes ügyben, amiben semmi sem az, aminek látszik. A tudósból kincsvadász lesz, a segélyszervezetek munkatársaiból műkincscsempész, a fegyverkereskedőből miniszterelnöki tanácsadó, az üldözőből pedig üldözött.

arnika-ajanlo-2019-12-babel

>> Érdekel

Az író a színfalak mögé kalauzolja az olvasót, megmutatja, hogy milyen hatalmi játszmák révén ragadhatja magához egy kellően gátlástalan politikus egy ország irányítását, és miféle cinizmus kell ahhoz, hogy a nyugati világ legbefolyásosabb emberei véres műkincsekkel teli luxusvilláikból finanszírozzák az iszlám terrorizmust.

Elif Shafak: 10 perc 38 másodperc

Azok, akiket érdekel a periféria, szeretik az izgalmas, feszes történeteket, elmerülhetnek Elif Shafak legújabb regényében, ami a modern Isztambul számkivetettjeit mutatja be: prostituáltakat, transzvesztitákat, menekülteket, a családon belüli erőszak elől megszökő, napjaikat a becsületgyilkosságtól rettegve élő nőket. Amellett, hogy feltár egy borzalmas valóságot, azt is megmutatja, hogy ebben a sötét, kegyetlen világban, melyben sem együttérzés, sem segítség nem adatik azoknak, akik nem törődnek bele isten, a sors vagy a hatalommal bíró férfiak rendelésébe, mégis van valami remény.

arnika-ajanlo-2019-12-10perc

>> Érdekel

A barátság és a szerelem, ha meg nem is váltja a szenvedésekből, de megajándékozza őket azzal a méltósággal és örömmel, ami az életet élhetővé, az embert emberré teszi.

Természetes gyógymódok - Gyógynövények, receptek és terápiák a testi-lelki egészségért

Egyre többen értékeljük a természetes gyógymódokat, keresünk alternatív megoldásokat testi-lelki egyensúlyunk megőrzésének elősegítésére. A Természetes gyógymódok ismerteti az egyes szervrendszereink egészséges működését veszélyeztető állapotokat, és bemutatja, hogyan küzdhetünk le, vagy előzhetünk meg betegségeket a gyógynövények, illóolajok és ételek erejét kihasználva.

arnika-ajanlo-2019-12-termeszetes

>> Érdekel

Egészségünket életmódbeli változtatásokkal is fenntarthatjuk, sőt a pszichoterápiától az akupunktúráig olyan terápiás módszerekről is olvashatunk, amelyek enyhíthetik a már kialakult tüneteket.

A kiadvány több mint 800 gyógymód mellett számos recepttel is megismertet, amelyek nemcsak tápanyagdús ételek, hanem különféle krémek, tinktúrák és kapszulák elkészítésének rejtelmeibe is beavatnak.

Murakami Haruki: A kormányzó halála - Első könyv - Láthatóvá váló ideák

Szerelem és magány, művészet és háború, öröm és veszteség - mind a világhírű japán ismerős témája, ezúttal is Murakami kifogyhatatlanul gazdag képzeletén keresztül mutatkozik meg.

arnika-ajanlo-2019-12-kormanyzo

>> Érdekel

A történet főhőse egy harmincas portréfestő, aki, miután elhagyta a felesége, egyszer csak egy neves festőművész hegyi házában találja magát. A padláson korábban ismeretlen képre bukkan, amivel akaratlanul rejtélyes események láncolatát indítja el. Csak úgy tud ennek véget vetni, ha elvégez bizonyos, több mint különös feladatokat.

Leiner Laura: Mindig karácsony

A tinik egyik nagy kedvence ismét szavakba öntött egy, vagy ezúttal inkább három karácsonyi történetet. A tinifilmek világát idéző fények és drámák között találja magát az olvasó, amikor a bevásárlóközpont karácsonyi forgatagában, december 23-án három lány egymás mögé kerül a mozgólépcsőn, éppen akkor, amikor egy prank videónak köszönhetően 14:59 perckor hirtelen leáll a szerkezet.

arnika-ajanlo-2019-12-mindigkaracsony

>> Érdekel

A Mindig karácsony Anna, Luca és Bogi történetét meséli el, akiknek látszólag semmi közük egymáshoz, sorsukat mégis ezernyi láthatatlan szál köti össze.

Szólj hozzá

Top 5 könyv

1
Omerta
Tompa Andrea
66,00 RON
Mennyiség:
2
A vége
Bartis Attila
72,00 RON
Mennyiség:
3
A nagyapaember
Panek Kati
89,00 RON
Mennyiség:
4
Homo Deus - A holnap rövid története
Yuval Noah Harari
75,00 RON
Mennyiség:

Top 5 gyerekkönyv

1
Egy ropi naplója 12. - Lépjünk le!
Jeff Kinney
39,00 RON
Mennyiség:
2
Autók, vonatok, hajók és repülők...
Clive Gifford
69,00 RON
Mennyiség:
3
Kippkopp és a többiek
Marék Veronika
39,00 RON
Mennyiség:
agymenok-3

Légy te is Agymenő!

Szórakozva fedezheted fel, hogy mi mindent tud a gyermeked! »

hinta-konyv-box

Ne hagyd ki!

Ezeket olvastátok tavaly. »

gyerekkonyv-ok

Segíthetünk?

Nem találod a gyereked kedvenc meséskönyvét?   »

© 2013 Árnika Kft. | minden jog fenntartva

Készítette a Zebramedia