Rejtett emlékeink nyomában

45,00lei

Magzatként és kisgyermekként még nem vagyunk képesek tudatosan értelmezni a minket ért fájdalmas élményeket, melyek így feldolgozatlan, tudattalan emlékekké válnak.

Rendelésre Ha sikerült beszereznünk értesítjük

A könyv feltárja azokat a láthatatlan, ám igen erőteljes hatásokat, amelyek befolyásolják a tetteinket, a múlthoz kötnek minket, ezáltal korlátoznak a jelenben. Egyszerű, de hatékony gyakorlatok segítségével azonosíthatjuk,hogyan kapcsolódnak mai tetteink a kora gyermekkori tapasztalatainkhoz,a szüleinkhez fűződő viszonyunkhoz, az előző nemzedékek életéhez, a történelmünkhöz és a kultúránkhoz. Ráébredünk, miért teremtjük újra ugyanazokat a fájdalmas helyzeteket az életünkben,miközben épp az ellenkezőjén fáradozunk.
A feladatunk nem az, hogy mindenáron elengedjük a megtörténteket,inkább az, hogy együttérzéssel és elfogadással kezeljük a múltban megélt nehéz helyzeteket. Ez az átalakulás kulcsa mert nincs elengedéselfogadás nélkül. A múlt elfogadása és az önmagunkkal való együttérzés felszabadít az ismétlődő kudarcok alól. Többé már nem egy elérhetetlen ideális világ megteremtésén fáradozunk, hogy kompenzáljuk a múltban elszenvedett sérelmeket. E helyett megváltoztatjuk az önmagunkról kialakított képünket,hogy azzá váljunk, akik valójában vagyunk; azaz megtanulunk belső lényegünkkel,tudatosan a MOST-ban élni.
DR. MENIS YOUSRY: Világhírű egyiptomi születésű angol pszichoterapeuta. Korábban a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnál dolgozott vezető családterapeutaként,majd megalapította az Esszencia Folyamatokat,melynek trénereként világszerte több tízezer emberrel dolgozott már együtt. Önfejlesztő kurzusainak résztvevői együttérző, gyengéd légkörben dolgozzák fel a múltbeli életeseményeket és azok hatásait, egy immár előremutató jövőkép kialakításán munkálkodva.

ISBN

9786155281143

Kiadás éve

2014

Kiadó

Kulcslyuk Kiadó

Kötés

puha kötés

Oldalszám

240

Szerző

Menis Yousry

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Rejtett emlékeink nyomában” értékelése elsőként