Hírnév, vagyon és becsvágy

59,00lei

Nem arról van szó, hogy kérdésekre keressük a választ, hanem arról, hogy a létünkre keresünk választ.

Rendelésre Ha sikerült beszereznünk értesítjük

Látsz egy gazdag embert, és azt hiszed, hogy a vagyon örömöt hoz, így máris a pénz után veted magad. Ha valaki egészségesebbnek látszik, akkor az egészséget kezded hajszolni. Bármit csináljon is a másik ember, ha igazán elégedettnek tűnik, te vakon követed.
Ez azt jelenti, hogy mindig a másiké a főszerep, és a benned szunnyadó lehetőségek kibontakoztatása soha eszedbe sem jut. Egész boldogtalanságod abban gyökerezik, hogy sosem vagy önmagad. Mivel nem az vagy, aminek lenni rendeltettél, szüntelen azt firtatod: Mi hiányzik? Talán drágább bútor, szebb függönyök, nagyobb ház, jobb férj, jobb feleség, kedvezőbb állás…? Egész életedben egyik helyről a másikra hajszolod magad, de kezdettől fogva tévúton jársz. Egyszerűen csak legyél önmagad, és akkor megszűnik a boldogtalanság, a versengés és a bosszankodás, hogy másoknak többjük van, neked pedig nincs elég.
Ha zöldebbnek szeretnéd látni a füvet, felesleges átbámulni a kerítés túloldalára! Az önmagadban rejlő lehetőségeket kell kiaknáznod, s akkor egyszerre úgy találod, hogy minden elégedetlenséged elillant. Felesleges lesz többé bármivé is válnod – éppen elegendő vagy önmagadként. Mindenki elegendő.

ISBN

9789635291199

Kiadás éve

2011

Kiadó

Édesvíz Kiadó

Kötés

kemény kötés

Oldalszám

256

Szerző

Osho

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hírnév, vagyon és becsvágy” értékelése elsőként