A babaház úrnője

Libri, 2015

59,00lei

Amszterdam, 1686. A tizennyolc éves Petronella Oortman a városba érkezését követően elfoglalja helyét dúsgazdag kereskedő férje, Johannes Brandt oldalán.

Rendelésre Ha sikerült beszereznünk értesítjük

Miközben kétségbeesetten igyekszik eligazodni a kusza és veszedelmes viszonyok között, felbukkan egy titokzatos személy, egy miniatúra-készítő, aki rejtélyes küldeményeivel mintha csak az ő sorsát igyekezne egyengetni.
Jessie Burton a női sors és a szabadságvágy örök témáit járja körül, miközben regényének lapjain megelevenednek a tizenhetedik század végi Amszterdam hétköznapjai.
Egy holttest bukott a Herengracht felszínére, egy karját-lábát vesztett férfi, csupán egy törzs és egy fej. Emberek törik a jeget csákányokkal, hogy kiszabadítsák, Marin a bejárati ajtó mögül figyeli őket. A csatorna afféle szemétlerakóként működik egész évben, és amint a hideg beálltával szilárdulni kezd, a múlt tettei a felszínre emelkednek, hogy a város alaposan szemügyre vehesse őket. Johannes már lassan második hete van távol, és ahogy a víz egyre keményebbre fagy, prózaibb holmik is feltűnnek: törött bútorok, éjjeliedények, szoros, szánalomra méltó karikába kötve tíz macskakölyök. Nella elképzeli, ahogy megmelengeti őket, majd azok a szeme előtt életre kelnek, és az elszenvedett kín csak rossz álom marad.

ISBN

9789633103722

Kiadás éve

2015

Kiadó

Libri

Kötés

kemény kötés

Oldalszám

496

Szerző

Jessie Burton

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A babaház úrnője” értékelése elsőként