A vadon vonzásában

42,00lei

Apróvadak, vízi vadak, ragadozó madarak, őzek, zergék, szarvasok, hiúzok, farkasok, párducok, tigrisek, medvék, bölények és jávorszarvasok – alig létezik olyan állatfaj, amelyről a három kontinenst megjárt Pálffy Pál ne tudna mesélni. Az emberek által gyéren lakott, ám vadakban rendkívül gazdag, szarvasbőgéstől visszhangzó kárpáti erdőkről pedig úgy ír, hogy az olvasót borzongás járja át: részben e csodás ősvadon letűnése felett érzett melankólia miatt, részben pedig az öröm okán, amiért egy olyan vadász szavai tárulnak elé, aki e tájakat egykor dobogó szívvel járta be, hogy kifürkéssze legrejtettebb titkait.

Rendelésre Ha sikerült beszereznünk értesítjük

Pálffy Pál a vadvédelem neves szakértője és sokat tapasztalt, szenvedélyes, ugyanakkor etikus vadász volt, akinek diplomáciai és irodalmi tevékenysége is jelentős. Állandó szakírója volt a Jurán Vidor szerkesztésében megjelenő Vadászlapnak, és több élménybeszámolót is írt, melyek nagyrészt az 1945 utáni emigrációja alatt jelentek meg német és francia nyelven.
Ide tartozik a számos eredeti fényképfelvétellel gazdagított A vadon vonzásában című írása is. E kötet – amellett, hogy a nemzetközi vadászati irodalom egyik remeke – sokkal több, mint egy vadászkönyv: a természet könyve, amely nemcsak a vadászokhoz és a vadásztörténetek kedvelőihez szól, hanem minden egyes természetbaráthoz is.

ISBN

9789632674490

Kiadás éve

2020

Kiadó

Lazi Könyvkiadó

Kötés

kemény kötés

Oldalszám

271

Szerző

Pálffy Pál

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A vadon vonzásában” értékelése elsőként