Nézz vissza reménnyel! Az I. világháború kibédi szemmel

99,00lei

A könyv népnevelő jelleggel készült, de a hagyomány és a közemlékezet ápolása is fontos szerepet játszik benne. Az áldozatok és a hősök emlékének fenntartása minden közösség számára kötelesség. A hasonló tragédiák elkerülése pedig cél. Ezt a szerző is megfogalmazza, amikor a könyv címét magyarázza: „Nézzünk vissza reménnyel, hogy soha nem fognak megismétlődni a könyv lapjain leírt borzalmak. Nézzünk vissza reménnyel, mert biztosak lehetünk: addig élnek, amíg rájuk emlékezünk.”

A termék megvásárlásával 7 hűségpontot gyűjthetsz!
Raktáron Várható szállítási idő 2-3 munkanap

Rzzel a felszólítással Borbély Emma az olvasó kezébe adja újabb – életművének is tekinthető – munkáját, Kibéd történetének egy tragikus szeletét.
Borbély Emma új kötete ötvözi a monográfia jellemvonásait a hadtörténelmi adatsorokkal. A falutörténeti bevezetést követően a hangsúly áttevődik az első világégés eseményeire. A szerző végigkíséri azoknak a magyar királyi, illetve császári és királyi gyalog- és huszárezredeknek a sorsát, amelyek kötelékében a kibédi katonák harcoltak. Az ezredtörténeteket adatsorok egészítik ki. Ezek központjában a kibédi katona áll, akit a történelem békés környezetéből a háború poklába küldött. Az évtizedek alatt összegyűjtött adatokból kibontakozik a családi háttér, a háború alatt megélt személyes tragédiák, valamint a túlélők utóélete. A kötet utolsó része egy arcképcsarnok, amelyből egy-egy kiemelkedő kibédi (és nem csak) hős életpályáját követhetjük végig.

ISBN

9786068861852

Kiadó

Mentor Könyvek

Kötés

kemény kötés

Szerző

Borbély Emma

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nézz vissza reménnyel! Az I. világháború kibédi szemmel” értékelése elsőként