Ősmagyar hagyományaink

105,00lei

Gyűjteményes kiadás – 3 kötet egyben – A Mah-gar a magyar, Az ister-gami oroszlánok titka és A káld-pártus hagyomány és a magyarok Jézus vallása.

Rendelésre Ha sikerült beszereznünk értesítjük

„A mah-gar a magyar” c. nagylélegzetű munkája válasz Komoróczy Géza történész „Sumer és Magyar? (1976)” c. könyvében olvasható csűrcsavaros tudományosság „staniclijába” csomagolt ferdítésekre. Badiny Jós Ferenc írása a hazáját szerető, nemzetéért aggódó tudós vádirata a hebraista köntöst viselő írónak a magyarság elődeit, nemzeti öntudatát lekezelő, az ásatások és a régi írások tényeitől elrugaszkodott megnyilvánulásaira.
„Az ister-gami esztergomi oroszlánok titka” felidézi a sumir-pártus-hun-magyar „táltoskirályok”-nak a Teremtő csillagvilágában gyökerező oroszlános igazságszolgáltatását és Isten által rájuk bízott népről való gondoskodást. Bizonyítéka az esztergomi királyi kápolna freskó-töredéke, mely azon pillanatot rögzíti, amikor égi utasításra el kell kezdeni a datolyapálmák beporzását.
„A káld-pártus hagyomány és a magyarok Jézus vallása” c. könyv mozaikszerű fejezetei felvillantják a magyarság gyermekkorának világát, a pártus-magyarok istenhitét. A tudós-tanár lelki nagyságát, önzetlenségét jelzi, hogy némely tanítvány kutatómunkáját a sumir-magyar leszármazás egyik bizonyítékaként fogadja el, miszerint a széki vőfély a sumir Lagas város párducos védistenének napkorongos fejdíszét bokrétaként hordozza homlokán.
(Marton Veronika, Badiny Jós Ferenc volt tanítványa)
A kötet végén található „A megtalált magyar őstörténelem” jegyzet, amely a babiloni szumir táblákról leolvasott esztergomi romkápolna oroszlános képének magyarázata, Buenos Airesben jelent meg először, Magyarországon csak most (2016) került az olvasóközönség elé.

ISBN

9786155647147

Kiadás éve

2017

Kiadó

Angyali Menedék

Kötés

kemény kötés

Oldalszám

608

Szerző

Badiny Jós Ferenc

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ősmagyar hagyományaink” értékelése elsőként