Egyszer volt…

42,00lei

A Nemeskéri-Kiss famíliában a vadászat tradíciója régi időkre nyúlik vissza. Sándor már tizennégy évesen megkapta első komoly puskáját.

Rendelésre Ha sikerült beszereznünk értesítjük

Előfordult, hogy írásait saját fotókkal vagy rajzokkal is gazdagította. Mindezek mellett a ”Hubertus” Országos Magyar Vadászati Védegyletnek az alapítója is volt.
Egész életében kiemelt helyet foglalt el a vadászat, azon belül is a nagyvadak elejtése.
”Nálam a nagyvad képviseli a tokaji aszút. Nekem az az igazi ünnepem. Az tette reám a legmélyebb benyomásokat, az hagyta bennem a legszebb emlékeket.”
Ezen emlékek közül válogat a szerző Egyszer volt… című könyvének megírásakor. Ekkor már közel negyvenévnyi tapasztalattal rendelkezik a vadászat terén. Megkapó őszinteségével, lebilincselően olvasmányos stílusával és nem utolsósorban fontos meglátásaival nemcsak szórakoztat, hanem értékes tudnivalókkal is szolgál. A könyv legnagyobbrészt a ”nagyvadak királyáról”, a szarvasról szól, de többek közt medve-, róka-, vaddisznó-, siketfajd-, jávorszarvas- és fókavadászatról is olvashatunk benne, amennyiben megfogadjuk a szerző tanácsát, miszerint ”telepedjünk le a lobogó kandalló mellé, nyújtózzunk el jó karosszékünkben, gyújtsunk rá pipánkra, vessünk egy tekintetet a falakon függő sok-sok gyönyörű trófeára és kezdjük el: Egyszer volt…”

ISBN

9789632672861

Kiadás éve

2015

Kiadó

Lazi Könyvkiadó

Kötés

kemény kötés

Oldalszám

351

Szerző

Nemeskéri Kiss Sándor

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Egyszer volt…” értékelése elsőként