És bocsásd meg vétkeinket

59,00lei

Azért mondott igent az Istennek, mert nemet mondott neki egy lány. Azért állt az egyház szolgálatába, mert nem akarta, hogy a világi hatalomnak köze legyen az életéhez.

Rendelésre Ha sikerült beszereznünk értesítjük

Ráébred, hogy az isteni parancsolatokon túl semmi sincs kőbe vésve, és néhány gyónás nyomán – amelyekbe mi is belehallgathatunk – úgyszólván minden megkérdőjeleződik benne, amiben addig szilárdan hitt.
A gyónás remek alkalom mindannak a végiggondolására, amire máskor nem jut idő: hit és hatalom viszonyáról, a könyörületességről, az áldozathozatalról, a felebaráti szeretetről, a világra váró csapásokról, a népvándorlásokról és a klímakatasztrófákról sehol máshol nem lehet olyan elmélyült beszélgetéseket folytatni, mint a gyóntatószékben, ahol mindenkit végighallgatnak, és minden szót megmérnek a bibliai tanítás mérlegén. Ám a gyónás kockázatos.
Hargitai Miklós. A piaristák. A Pető Intézet. A Magyar Nemzet újságíró-stúdiója. 23 év a Népszabadságnál. Egy negyedszázad a politika holdudvarában, hívőként. Egy család, megszámlálhatatlan svédországi utazás, és egy döntés, hogy mégis inkább itt, mint ott. Ez lett belőle. Ez a könyv egy papról szól. Egy elképzelt papról, meg egy elképzelt országról.

ISBN

9789634058823

Kiadás éve

2018

Kiadó

Európa Könyvkiadó

Kötés

kemény kötés

Oldalszám

357

Szerző

Hargitai Miklós

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„És bocsásd meg vétkeinket” értékelése elsőként