Yves Saint Laurent

75,00lei

A XX. század legnagyobb divattervezőjének életeEz a könyv – a divattervező első életrajza – annak az érzékeny fiúnak a története, akit erejét és törékenységét megidézve Misima \”kötélidegzetű gyermeknek\” nevezett, és aki tizenhárom évesen arról álmodott: Egy napon meghódítom Párizst, és fénylő betűkkel áll majd a nevem a Champs-Élysées-n!\n

Rendelésre Ha sikerült beszereznünk értesítjük

Hogyan fér meg egy emberben a 21 évesen Christian Dior helyére lépő sötét öltönyös fiatalember és a Sept 1971-ben meztelenül pózoló világfija? A depressziós férfi, a vörös-arany dicsőség foglya és az ördögi provokátor, aki hatalmas botrányt kavar az Opiummal? Az YSL-birodalom felépítője és a Babylone utcai remete? A sivatagról, szabadságról álmodó örök gyerek és a fehér köpenyes maximalista, aki azért alkotott, hogy természetükből fakadóan eltűnő ruháknak adjon életet?
YSL bukása! A legpocsékabb bemutató Párizsban! Mi tagadás, határozottan és teljességgel förtelmes! Végtelenül ízléstelen, ocsmány, szélsőséges… – It’s fantastic! Quelle Merveille! Milyen csodálatos! Őrült siker! Diadal! Yves Párizs bálványa!
S ha kíváncsiak, hogyan csinálja?
Nos, egy női arccal kezdem – vallja a szerelmes ördög -, mert az arc bája a titok, aztán egyszer csak érzem a színeket, a nő illatát, s mint mikor árnyékként átsiklunk egy álomvilágba, látom a ruhát: egy kis csillagpor, holdpor, kis szerelempor… és kész a varázslat…
Laurence Benaim műve nem csupán YSL, az utolsó klasszikus életrajza és a divat története a múlt század közepétől napjainkig, hanem tisztelgés a szakma előtt, melyben az életművészet utolsó lángjai ragyognak.
ANIMA KÖNYVESBOLTOK KÉSZLETE

ISBN

9789634056768

Kiadás éve

2017

Kiadó

Európa Könyvkiadó

Kötés

kemény kötés

Oldalszám

664

Szerző

Laurence Benaim

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Yves Saint Laurent” értékelése elsőként