Az ötödik szer – Szabó Kati életei

69,00lei

„Közel negyedóra elteltével gyúltak ki újra a fények, a nemzetközi szövetség elnöke pedig személyesen ment oda Katihoz, hogy megkérdezze: igényel-e pluszbemelegítést? Nem, nincs szüksége rá, válaszolta, aztán tökéletes tartással vonult a szőnyegre.

Rendelésre Ha sikerült beszereznünk értesítjük

Szabó Kati abba az ötösfogatba tartozik, amelynek tagjai egyetlen olimpián négy aranyérmet szereztek. Egy ország szurkolt neki a képernyő előtt, Háromszék, Zágon pedig különösen büszke volt rá. Csak éppen alig ismerte a reflektorfényben fürdő, ugyanakkor rengeteg megpróbáltatáson átmenő, megaláztatásoknak kitett lányt, akinek magánéletét a későbbiekben több tragédia is sújtotta. Fél évszázad terepeit és kanyarjait kívánja bejárni ez az életregény, amely a magyar és román olvasóközönség érdeklődésére egyaránt számít. Hiába szerzett ugyanis Kati sportdicsőséget Romániának, magyarsága okán egy másik nemzet is örült a sikereinek Zágontól Los Angelesig.
E könyvvel azt is szeretnénk tudatosítani, hogy az elmúlt száz esztendő Romániája sokkal szegényebb lenne a magyar teljesítmények nélkül.
Csinta Samu

ISBN

9786068598222

Kiadás éve

2017

Kiadó

Háromszék Vármegye Kiadó

Kötés

puha kötés

Oldalszám

224

Szerző

Csinta Samu

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Az ötödik szer – Szabó Kati életei” értékelése elsőként