A könyvek illata

59,00lei

Írások a nanogyémántokról, a csokoládéról és egyéb kémiai érdekességekrőlA kémia nem egyszerű tudomány – de lehet róla érthetően beszélni.

Rendelésre Ha sikerült beszereznünk értesítjük

A leírt csoda így aztán Csipkerózsika-álmába merül, a királyfi csókjáig. John Turkevich már 1951-ben ismertette, hogyan lebegtethetők arany nanorészecskék folyadékokban. Ám eredménye csak 46 év alvás után ébredt fel: ekkor kezdtek arany nanorészecskéket alkalmazni daganatok kimutatására és gyógyszerek célba juttatására. A kémikusok segítségére gyakran egészen különleges területeken van szükség. A nyomozók például nehezen boldogultak volna nélkülük, amikor 2006-ban Londonban polóniummal gyilkolták meg a KGB-FSZB egykori tisztjét, Alekszandr Litvinyenkót.
Braun Tibor vegyészprofesszor, a tudományos ismeretek terjesztésének elkötelezett híve, humorral fűszerezve mutatja be a kémikusok munkáját, olyan kérdéseket megválaszolva, mint hogy elődeink miért is puhították a nyereg alatt a húst, mit evett Ötzi utoljára, de még arra is fény derül, hogy a tudásszomját csillapítani vágyó olvasó milyen kémiai összetevőjű illatokat élvezhet könyvlapozgatás közben.

ISBN

9789634930020

Kiadás éve

2018

Kiadó

Typotex Kiadó

Kötés

puha kötés

Oldalszám

424

Szerző

Braun Tibor

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A könyvek illata” értékelése elsőként