Erdély jogtörténete

79,00lei

Az szerzők célja a létező kutatási eredmények összegzése alapján Erdély tankönyvként és kézikönyvként is használható jogtörténeti szintézisének megírása volt.

Rendelésre Ha sikerült beszereznünk értesítjük

A kötet a tudomány jelenlegi állását foglalja magába, de reményeink szerint a munka egyik állam csupán.
Furcsa ”inverziós” jelenségekkel is találkoztunk. Általában az a helyzet, hogy az időben távolabbi korról kevesebbet, a közelebb lévő korról többet tudunk. Erdély történetében és jogtörténetében, különös módon, 20. századi alapkérdésekről sokszor kevesebb a tisztázó, tudományos értékelést lehetővé tevő információ, mint például időben korábbi történelmi korokból. A kutatás ilyen kihívásai végett is folytatni kívánjuk a megkezdett munkát.
A jogtörténet művelése jóval több, mint öncél, mindig aktualitása van. A jogintézmények kialakulásának, múltbéli működésének ismerete a jelen megértésének és a nemzeti kisebbségeknek remélhetően kedvező erdélyi román-magyar közös jövő formálásának eszköze. A jogtörténeti kutatásoknak az is célja, hogy a román és a magyar idealizált Erdély-képeket a lehetőség szerint egyszerre közelítse egymáshoz és a valósághoz. Erdély magyar nyelvű jogtörténetének közzététele pedig reményeink szerint, ha szerényen is, de hozzájárul jogi kultúránk erősödéséhez.

ISBN

9786069451397

Kiadás éve

2018

Kötés

kemény kötés

Oldalszám

592

Szerző

Dr. Veress Emőd

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Erdély jogtörténete” értékelése elsőként