A mi kockánk

55,00lei

„Aki kíváncsi, mindig talál rejtvényeket maga körül. Aki eltökélt, meg is oldja őket.”Rubik ErnőA MI KOCKÁNK a rejtvényekről szól.

Rendelésre Ha sikerült beszereznünk értesítjük

igazi világjelenséggé vált. Könyvek, színdarabok és hollywoodi szuperprodukciók állandó szereplője, egyetemi kurzusok tárgya, világversenyek sporteszköze. Közel fél évszázados története során így lett közel egymilliárd ember játéka.
A Kocka mára a gondolkodás örömének és a látszólag lehetetlen problémák megoldásának közismert jelképévé vált. Erről a csodálatos tárgyról és alkotójáról több ezer cikk és számtalan könyv jelent már meg világszerte, de Rubik Ernő – aki világéletében kerülte a nyilvánosságot – még soha sem mesélte el, milyen volt számára végigkövetni e kis tárgy minden várakozást felülmúló sikerét és különös kalandjait a nagyvilágban.
A mi kockánk – mely a világ számos pontján a magyar kiadással egy időben jelenik meg – tanulságos utazásra invitálja az olvasót a matematika, a pszichológia, az oktatás, a képzőművészet, a design, az építészet és a popkultúra területén. Elgondolkodtató, magával ragadó, álomszerű kirándulás ez modern korunk egyik legkülönlegesebb kreatív elméjével.
RUBIK ERNŐ Kossuth- és Széchenyi-díjas játéktervező, építész, a Rubik kocka megalkotója. Címzetes egyetemi tanár, az Európai Tudományos Akadémia tagja. A kreativitás és innováció nemzetközi tekintélyű szakértőjeként érdeklődésének középpontjában a gyermeki kíváncsiság, a játékosság és az alkotókedv összefüggése áll.

ISBN

9789634331827

Kiadás éve

2020

Kiadó

Libri Könyvkiadó

Kötés

kemény kötés

Oldalszám

201

Szerző

Rubik Ernő

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A mi kockánk” értékelése elsőként