Méregtelenítő könyvek. Mielőtt még felrobbanna az agyad.

bejegyzése| június 17, 2022| Nincs hozzászólás

Három tipp, ami segít kirándulni a hétköznapokból. És ha nyár, akkor a nagy szerelmek ideje is eljött.

A nyári estékre hajlamosak vagyunk valami izgalmakkal teli misztériumként gondolni, főleg a sötét téli és a pörgős tavaszi napokon, holott egyszerűen arról van szó, hogy sokáig nem kell villanyt kapcsolni – jelen gazdasági helyzetben ez egy plusz pont -, így több kaland fér a napba. Szóval most, hogy kényelembe helyeztük magunkat az olvasósarokban, esetleg nyaralásra csomagolunk, felvetődik a kérdés, mit olvassunk.

Guillaume Mussonak komoly rajongótábora van és nem véletlenül: gördülékeny történetvezetésével könnyedén besszippantja az olvasót, és aztán nem ereszti. Rajongói úgy vélekednek Ott ​leszel? című regényéről, hogy nem gondolkodnak sem a miérteken, sem a hogyanokon, csak falják a történetet, elmerülnek benne, valósággal kiszakadnak a hétköznapokból. Egyébként egy időutazós szerelmi történetről van szó és igen, férfiak is bátran olvashatják.

A történet főszereplője Elliott Cooper, a neves San Francisco-i sebész harminc éve nem tudja elfelejteni élete szerelmét, Ilenát, akit baleset ért, és Elliott azóta is önmagát vádolja érte. Aztán egy napon, amikor a Vöröskereszt önkénteseként éppen Kambodzsában dolgozik, különös ajándékot kap egy hálás öregtől: egy fiolát, tele kicsi, sárga pirulákkal, és egy mágikus ígéretet – ha sorra beszedi őket, újra láthatja Ilenát.

Ezzel a váratlan fordulattal minden megváltozik: Elliot egy-egy napra visszatérhet a múltba, és találkozhat szerelmével, de még egykori énjével, az akkor harmincéves, forrófejű és forróvérű fiatal orvossal is. És itt hagyjuk nyitva a kérdést az olvasóknak: vajon jóváteheti-e a hibát, amit annak idején elkövetett, megakadályozhatja-e Ilena halálát, újraírhatja-e kettejük közös történetét? Ha kíváncsi vagy, lapozz!

A történelmi regények szerelmeseinek Mörk Leonlóra legújabb írását ajánljuk. Az Asszonyom, édes úrnőm – Egy világjárvány. Egy különös lány. Egy szabálytalan szerelem. igencsak pontosan megfogalmazott címe mögött az 1600-as évek eleji prágai aranycsináló láz okozta feszültségek húzódnak meg.

A várban, ahol ugyanúgy a bölcsek kövét keresi a babonás császár, mint a sok alkimista, varázsló és szerencsevadász, a tömlöce mélyén gyermeket szül egy boszorkánysággal vádolt fiatal nő. Mire a börtönőrei észbe kapnának, ő maga meghal, az újszülöttnek pedig nyoma vész.

Mindeközben a vallásháború felé sodródó Európa népeit az Újvilágból érkezett járvány tizedeli. És kezdetét veszi egy sor izgalmas esemény, melyben két különös ember szerelme bontakozik ki, olyan kérdéseket feszegetve, hogy jár-e szabályos szerelem két szabálytalan embernek. Egyáltalán, létezik-e szabályos szerelem?

Fiatal felnőtteknek, pedig Kollár Betti legújabb szerzeményét ajánljuk. A regény központi szereplője Reverie Tempest, élete pedig kész katasztrófa. Szülei válását követően két évet halasztott az egyetemen, megszakította baráti kapcsolatait, felhagyott a szenvedélyével, és most elbukta a mester felvételi szóbelijét. Egyre lejjebb csúszik a lejtőn, és lassan teljesen elveszíti önmagát.

Ám kiderül, hogy Revy álmában utazik az időben: véletlenszerűen visszatér gimnáziumi éveinek egy-egy napjára, melyet éjszaka, felnőttként a saját tinédzser testébe szorulva él újra át. Az már csak hab a tortán, hogy a jelek szerint gimis szerelme, Sawyer, szintén álom-időutazó. Vajon sikerül Revynek ismét egyenesbe jönnie, vagy az időutazás csak még jobban összekuszál mindent?

Kattints a hozzászólások megjelenítéséhez

Szólj hozzá

Most a blogban

Ajánlók, pletykák, események