Mintha a könyvek a családom lennének

bejegyzése| március 23, 2023| Nincs hozzászólás

Ha könyvet írna, a történetet a rosszfiú oldaláról mesélné el, és fantasy lenne. De krimi is.

A könyv arról szólna, hogyan gondolkodik az ember, hiszen ez a kérdés foglalkoztatja leginkább. Saját olvasmányaiban is keresi a fantasyt, a kalandot, de bármit szívesen olvas.

Farkas Hanna-Gréta hetedikes, és bár rengeteget olvas, nem a házi olvasmányok ejtik rabul. Markáns véleménye van: szerinte a könyvekről mindenkinek joga van szabadon gondolkodni és beszélni.

Szülei is olvastak fel neki, de olvasási szenvedélye a Rumini sorozattal kezdődött, ezután jöttek a Bosnyák Viktória könyvek, majd az Abszolút Könyvek, amiből a legnagyobb kedvenc a Könyvvadászok volt. Ezek a könyvek egy nagyon nehéz időszakon segítették át, amikor a fehér kórházi falak elől a könyvek varázslatos világába húzódott vissza.

Rossz szokásaim egyike, hogy sokat olvasok – vallja be Hanna, aki kapott már dorgálást amiatt, hogy az iskolai feladatok helyett inkább egy választott olvasmányában merült el.

Vagy az van, hogy túlzottan rá vagyok függve egy könyvre, vagy az, hogy nem érzem. A házi olvasmányokkal mindig késésben vagyok, olyan is volt, amit nem tudtam befejezni – meséli.

Ami igazán meglepő az az, ahogyan Hanna olvas. Szüksége van egy alapzajra, amitől elvonatkoztatva merülhet el egy-egy történetben.

Épp egy versenyre készül, amin az „Ahol a folyami rákok énekelnek” és az „Emlékek őre” van terítéken, ezeket is jó szívvel ajánlja.

Szeret könyvtárba járni, kölcsön adni és kérni könyveket, illetve ezekről beszélgetni. Szívesen ajánl könyveket kérésre osztálytársaknak, barátoknak és bizonyos emberektől ő is szívesen kér tanácsot, és sokszor több könyvet is olvas párhuzamosan.

A Harry Potter varázsvilágának apropóján beszél nekünk arról miért is érdemes olvasni. A könyvet nyár végén vette a kezébe, amikor éppen unokatestvéreinél nyaraltak. S bár első felütésre nem igazán nyerte el a tetszését, az első kötetet 5-6 óra alatt végezte ki, aztán a következő félévben a teljes sorozatot is, sőt, voltak pillanatok, amikor magyarul és angolul párhuzamosan olvasott.

Ha többet szeretnél megtudni Hannáról, kattanj a videóra.

Szöveg: Dávid Anna Júlia
Videó: Szász Zsuzsi

Kattints a hozzászólások megjelenítéséhez

Szólj hozzá

Most a blogban

Ajánlók, pletykák, események